INT-LIC-page-header.jpg

LOVE IT CLEAN

  

Love it clean er vores bidrag til både at gøre vores hjem og vores miljø renere.

At højne fokus på industri- og forbrugeraffald er et hovedaspekt indenfor verdens miljøproblematikker. Vores verdenshave, landbrug og livskvalitet er dybt afhængige af, hvorledes virksomheder og forbrugere i hele verden håndterer vores aftryk på kloden. Affald i naturen er et globalt problem, der kræver indsats og ansvar og som producent af et verdenskendt rengøringsvaremærke, tager vi dette ansvar alvorligt. Det er vores generations opgave at sikre vores planets sundhed for de kommende genertioner.

Vi arbejder kontinuerligt på, at gøre vores planet til et renere sted, ved at reducere vores miljøaftryk. Miljøfokus fra råmaterialer og til færdigt produkt, samt bortskaffelsesprocessen. Langs hele vores produkts livscyklus - fra råvaresourcing til bortskaffelse - betragter vi miljøfokus som nøglemål for vores fremtidige virksomheds succes - samtidig med at vi altid stræber efter at forbedre vores produkters unikke ydeevner.


Vi fokuserer på tre hovedområder, hvor vi mener, at vi kan gøre den største forskel: Ved at skabe holdbare produkter, ved at give materialer et nyt liv og ved at reducere affald.

Karin Overbeck, CEO

”At gøre vores økonomi bæredygtig er et direkte resultat af de handlinger, vi bevidst tager - som virksomheder og forbrugere. Vi kan være stolte af vores præstationer til dato. Vores holdbare produkter hjælper med at spare affald og leverer fremragende produktydelse. I de senere år har vi konstant øget brugen af ​​genanvendt plast i vores plastprodukter fra 15% til over 40%. Næsten al vores plastemballage kan genbruges. Men vi har et ansvar for løbende at forbedre og gøre en forskel, hvor vi kan. Det er grunden til, at vi grundlagde vores virksomhedsinitiativ "Love It Clean", som er en del af vores kerneværdier. Vi tror på at vi alle har et ansvar for kommende generationer. Vi er, i de kommende år, utroligt dedikerede og har ambitiøse mål. Vi har blandt andet underskrivet Ellen MacArthur Foundation's New Plastics Economy Global Commitment. Det har vi gjort fordi vi tror på, at indenfor bæredygtighed, er reducering essentielt, vil vi fortsætte med at reducere affald, fremme bæredygtig emballage, mindske produktion af ny plast og fokusere på, hvad vi gør bedst: Skabe produkter af høj kvalitet, der holder.” 

KARIN OVERBECK
Administrerende direktør for Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH (FHCS)

 

VI GIVER BRUGTE MATERIALER NYT LIV

INT-LIC-heart-shape-no-box.jpg

Genbrug og genanvendelighed er nøglefaktorer for at bibeholde så meget råmateriale som muligt i den cirkulære økonomi. Ved at bruge genanvendt plast sparer vi værdifuldt råmateriale fra at blive skrottet. Vi har løbende øget mængden af ​​genanvendt materiale i vores produkter. I dag er over 40% af de solide plastdele, der bruges i vores rengøringsprodukter, fremstillet af genbrugsmateriale. Og vi fortsætter med at arbejde på nye teknologier og metoder til, at give endnu mere plastmateriale et nyt liv, som et Viledaprodukt af høj kvalitet. Brug af genbrugsmateriale sparer affald. Men hvad med fremtidige produkter? For at plast igen kan komme ind i den cirkulære økonomi, efter at den er blevet brugt, skal den adskilles, nedbrydes og genanvendes. Jo renere plast, jo bedre er det til genbrugsprocessen. Derfor laver vi vores plastemballage af 100% genanvendelig polypropylen/polyethylen.

Til bølgepapemballage bruger vi materiale som udgøres af op til 100% genanvendt emballageaffald.

INT_LIC_page-banner-recycled-PET.jpg

GENANVENDELSE AF PET-FLASKER I KOSTE: Siden 2005 er børstehårene i vores koste blevet fremstillet af genanvendt polyester fra brugte plastikflasker. Vi reducerer indholdet af nyt råmateriale, og vi sikrer, at børsterne er fast forankret i rammen, sammenlignet med traditionelle børster.
INT_LIC_page-banner_UMT_TURBO_DK.jpg

I VORES DESIGNFASE HAR VI STOR FOKUS PÅ ELIMINERING AF SKADELIGE SUBSTANSER OG AFFALD 

Vi har fokus på reduktion af affald helt fra begyndelsen af produktudviklingen af hvert nyt produkt. Hvad betyder det? Med hver ny innovation søger vi efter måder at designe os ud af mindre affald og reduktion af skadelige stoffer.

Vores Vileda Soft og Wettex svampeklude er 100% komposterbare og bionedbrydelige på 8 uger. Samtidigt er de vaskbare og genanvendelige. Vi fremstiller vores produkter i Sverige af råmaterialer af cellulose og bomuld.

Reducering af råmaterialer via innovativt re-design har sparet 5.000 t. CO².

Som virksomhed besluttede vi allerede i 80'erne at undgå den skadelige blødgører, PVC, i alle vores produkter.

Vi bestræber os hele tiden på at minimere mængden af ​​emballagemateriale. Vi har udviklet en helhedsorienteret tilgang, der tager højde for emballagebehov og miljøpåvirkning i hele forsyningskæden. Vi er opmærksomme på nye, innovative emballagematerialer, der hjælper med at reducere miljøpåvirkningen.

STANDARD 100 fra OEKO-TEX® er en af ​​verdens mest kendte mærker indenfor tekstiler testet for skadelige stoffer. Ofte er grænserne for STANDARD 100 strengere end de fleste nationale og internationale krav. Mange af vores tekstilklude og moppepuder er certificeret i henhold til OEKO-TEX® STANDARD 100. Dette betyder at: vores produkter er testet for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer og som derved er garanteret sikre at bruge.

Vi bruger en unik teknologi til at reducere indholdet af nye råmaterialer i en række forskellige koste. Dette gør kostehovedet lettere og giver os mulighed for at spare plastik. En række af vores produkter er også certificeret af Plastica Seconda Vita.

VI DESIGNER PRODUKTER DER ER HOLDBARE

VI DESIGNER PRODUKTER DER ER HOLDBARE

Jo længere du bruger vores produkter, jo bedre for miljøet. For hver gang du genbruger et Vileda produkt, holder du et produkt mindre fra affaldssystemet. Vi opfordrer ikke kun vores kunder til at beholde og genbruge deres Vileda-produkter, vi designer dem til at holde.

Vores vaskbare produkter holder dit hjem og din samvittighed ren.

Vores holdbare produkter hjælper med at reducere mængden af ​​engangsaffald. De fleste af vores moppeklude holder i mere end to år. Også selvom du vasker dem regelmæssigt.

Vores moppepuder af høj kvalitet er produceret af effektive mikrofibre, hvilket reducerer mængden af ​​kemikalier, for at få en overflade helt ren. Faktisk fjerner moppeuderne mere end 99% af bakterierne kun med vand *.
* Testmetoden omfattede de to mest almindelige bakterier i hjemmet, E. coli og S. aureus, som blev påført rengjorte og desinficerede trægulve og fliser. Testet af et uafhængigt akkrediteret institut.

INT_LIC_page-banner_recycled-products_DK_1.jpg

WHATEVER YOU DO WITH VILEDA,
WE HOPE YOU LOVE IT CLEAN.
a brand of FREUDENBERG