INT_Header_Laundry2_IB_00011160.jpg

For nogle er strygning en kunst, for andre er det bare noget der skal overstås. Uanset hvilken kategori du tilhører, har vi nogle tricks der giver gode resultater. Nybegyndere kan opdage grundlaget for tøj der gør et godt indtryk, mens de erfarne kan teste deres færdigheder. 

·    Juster strygebrættet efter din højde så du kan bevæge dine arme let og bekvemt. 
·    Det er vigtigt at følge strygeanvisningerne på etiketterne nøje. 
·    Brug dine hænder til at sprede tøjet ud på strygebrættet. Det letter strygningen. Opstår der ved en fejl krøller igen, kan du med fordel anvende damp for at glatte ud. 
·    Stryg altid med indersiden udad. Firkantede eller støre genstande som eksempelvis lagner, gardiner og duge bør du altid trække gradvis over strygebrættet. Lad dem ikke hvile på gulvet imens.
·    Det er lettere at stryge bomuld og hør mens det endnu er en anelse fugtigt, eller hvis det er blevet fugtet lidt med en sprayflaske. 
·    Begynd med større genstande, fortsæt med bukser og skjorter, og slut med følsomt og besværligt tøj. Dette gør at du gradvist kan sænke temperaturen. 
·    Undgå at stryge over pletter, knapper eller lynlåse. 
·    Silke og fløjl bør stryges på vrangen. Uld og andre følsomme materialer bør stryges ved at placere et håndklæde eller et særligt beskyttelsesstof mellem tøjet og strygejernet. 
·    Alle broderier bør stryges med vrangen ud, placeret på et håndklæde.

 
a brand of FREUDENBERG